image Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Π.Μ.Σ. «Κρίση και Ιστορική Αλλαγή» image Μετάδραση: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ/ΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – HRE

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Υπεύθυνη/ος Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – HRE (προσωρινή θέση)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – HRE
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Αθήνα

Ώρες: 8 (πλήρους απασχόλησης)

Διάρκεια Σύμβασης: 7 μήνες (Σεπτέμβριος 2021 – Μάρτιος 2022)

Ημερομηνία Έναρξης: 1/9/2021

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εφαρμογή σχεδιασμού,εκτέλεσης και παρακολούθησηςτου προγράμματος «Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η/Ο Υπεύθυνη/-ος αναφέρεται: στη Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Συνεργάζεται με: Υπεύθυνη Εκστρατειών, Υπεύθυνη Ακτιβισμού, Υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης, Υπεύθυνη Επικοινωνίας με Υποστηρικτές

Άλλες σημαντικές σχέσεις:

Συνεργάζεται με τον Τομέα Human Rights Education της Διεθνούς Γραμματείας της Διεθνούς Αμνηστίας, Human Rights Education Institute της Διεθνούς Αμνηστίας, τα εθνικά γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας,με το Διεθνές Δίκτυο για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ώστε να επιτυγχάνεται η δυνατότητα επιλογής και ενσωμάτωσης βέλτιστων πρακτικών, συμμετέχει στην ενίσχυση των Εκστρατειών, συμπεριλαμβανομένων φοιτητικών και ακτιβιστικών ομάδων και άλλων κινηματικών ομάδων, συνεργάζεται με άλλα μέλη τμημάτων και δομών διεθνώς για την εκπαίδευση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξωτερικών ειδικών πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, συναδέλφων από άλλες ΜΚΟ και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

ΚΥΡΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ / ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

• Διαχείριση, σχεδιασμός, παρακολούθηση και συντονισμός υλοποίησης του προγράμματος “Εγώ κι Εσύ Μαζί- Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα”, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Δημιουργία σχεδίων μαθημάτων και σχεδιασμός δημόσιων και εσωτερικών δράσεων και προγραμμάτων για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες προτεραιότητες του προγράμματος, της ομάδας και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Τμήματος.
  • Σχεδιασμός πρωτότυπου έντυπου και ψηφιακού παιδαγωγικού υλικού και σχετικών εκπαιδευτικών δράσεων με έμφαση στους τομείς του προσφυγικού, της κλιματικής αλλαγής και του σεξουαλικού προσανατολισμού (τομείς προτεραιότητας για την επόμενη σχολική χρονιά).
  • Αξιοποίηση σύγχρονων και αποτελεσματικών διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • Συντονισμός και διαχείριση δικτύου εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, επικοινωνία για την ενημέρωση για το πρόγραμμα και υποστήριξη υλοποίησης δράσεων με σχολεία.
  • Οργάνωση και συντονισμός επιμορφωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
  • Συντήρηση και ανανέωση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για εκπαιδευτικούς στην ειδική πλατφόρμα Moodle.
  • Συντήρηση και ανανέωση της ιστοσελίδας του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
  • Φυσική παρουσία στους χώρους εκπαίδευσης μαθητών και μαθητριών, οργάνωση επισκέψεων, μεθοδολογίας και θεματολογίας.
  • Επικοινωνία με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για την ενημέρωση σχετικά με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και την ευαισθητοποίηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • Σχεδιασμός επικοινωνιακής στρατηγικής & προώθηση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στα κοινωνικά δίκτυα και στα newsletter του Τμήματος, σε συνεργασία με την Υπ. Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας.
  • Διαχείριση σχέσεων με προμηθευτές και συντονισμός ενεργειών / παραδοτέων από εξωτερικούς συνεργάτες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
  • Παρακολούθηση πορείας, ποιότητας & αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, συντονισμός & υλοποίηση συμμετοχικών διαδικασιών αξιολόγησης και σύνταξη ενδιάμεσων αναφορών προόδου με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια (Key Performance Indicators).
  • Παρακολούθηση οικονομικών & διαχείριση προϋπολογισμού του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
  • Σε συνεργασία με το προσωπικό του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και το Διεθνές Δίκτυο της Διεθνούς Αμνηστίας για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σχεδιάζει εθνικές και περιφερειακές δραστηριότητες αναφορικά με την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και δρα σύμφωνα με τον προκαθορισμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, χρονοδιάγραμμά και με το αντίστοιχο προσυμφωνημένο προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα HRE ανταποκρίνεται στους προκαθορισμένους στόχους του. Αυτό συμπεριλαμβάνει:
  1. Εκπαιδεύσεις του προσωπικού του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, τα μέλη και τους ακτιβιστές ανάλογα με τις ανάγκες και συμβαδίζοντας με τις εκστρατείες που πραγματοποιεί το Ελληνικό Τμήμα.
  2. Εκπαιδεύσεις των οργανώσεων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πάσης φύσεως οργανισμούς που εμπίπτουν στα κριτήρια ηθικού ελέγχου της Διεθνούς Αμνηστίας.
  3. Συμμετοχή στο σχεδιασμό στρατηγικής Ανεύρεσης Πόρων και στη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης.
  4. Συμμετοχή στις διαδικασίες διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής, επιχειρησιακού σχεδίου και αξιολόγησης & απολογισμού έργου του Ελληνικού Τμήματος
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

• Κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ σε παιδαγωγικές/κοινωνικές/πολιτικές/ανθρωπιστικές/ επιστήμες.
  • Ελάχιστη προϋπηρεσία 2-3 ετών σε εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Προηγούμενη εμπειρία στη διαχείρηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην εκπαίδευση.
  • Άριστη γνώση σύγχρονων και αποτελεσματικών διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.
  • Ικανότητα στην καθοδήγηση μιας ομάδας και εργασία σε ένα ομαδικό περιβάλλον, συνεργαζόμενη/ος με όλες τις σχετικές δομές
  • Ικανότητα διαχείρισης ενός απαιτητικού ωραρίου, εκπλήρωσης της εργασίας εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί και προσαρμόζοντας τις προτεραιότητες όπου ζητείται.
  • Αναζήτηση καινοτόμων και δημιουργικών ιδεών ή φρέσκων προσεγγίσεων για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας.
  • Δυνατότητα αντίληψης, προσαρμογής και εφαρμογής εκπαιδευτικού υλικού όπως αυτά μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ψηφιακά μέσα.
  • Προηγούμενη εμπειρία στη συνδιαμόρφωση στρατηγικής ανεύρεσης πόρων και στη σύνταξη προτάσεων για χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  • Ισχυρή ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Επικοινωνιακές Δεξιότητες

• Να επιδεικνύει ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας για αποτελεσματική έκφραση περίπλοκων πληροφοριών και θεσμικών θέσεων στον προφορικό και γραπτό λόγο.
  • Ικανότητα κατανόησης και έκφρασης ιδεών και πληροφοριών στα αγγλικά και τα ελληνικά  με ευφράδεια, καθαρότητα και συντομία, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.
  • Υψηλό επίπεδο γνώσεων πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων του Microsoft Outlook, Word και Excel, PowerPoint, οικειότητα με σχεδιαστικά προγράμματα και διαχείριση και δημιουργία διαδικτυακού υλικού

Προσήλωση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

• Επίδειξη της πρόθεσης για εργασία σύμφωνα με την αποστολή της Διεθνούς Αμνηστίας, το όραμά της και τις βασικές της αρχές.
  • Κατανόηση των ίσων ευκαιριών, της πολυπολιτισμικότητας, των ζητημάτων φύλου, και επίσης προσήλωση στην εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών.
  • Εκτεταμένη γνώση της κατάστασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Επιθυμητά Προσόντα

• Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών  εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Επιθυμητή γνώση γαλλικών, ισπανικών ή ιταλικών.
  • Εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση ενός προϋπολογισμού και στον οικονομικό απολογισμό
  • Εξοικείωση με ψηφιακά μέσα όπως social media, διαχείριση ιστοσελίδων και google analytics
  • Ακτιβιστική δράση στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πώς να κάνετε αίτηση

Μέσω E-mail: hr@amnesty.org.gr
Τελική ημερομηνία υποβολής: 18 Ιουλίου 2021

Η αίτησή σας πρέπει να περιλαμβάνει ένα λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα  και μια συνοδευτική επιστολή στα ελληνικά και στα αγγλικά που να περιγράφει με ποιο τρόπο ανταποκρίνεστε σε κάθε απαίτηση της ζητούμενης θέσης εργασίας. Οφείλετε επίσης να συμπεριλάβετε δύο ανθρώπους ως συστατικές επαφές. Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει μαζί τους στην περίπτωση προσφοράς εργασίας, για επιπλέον πληροφορίες.

Η αίτηση πρέπει να σταλεί στα ελληνικά στο παραπάνω email.

Ελλιπείς αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Ρυθμίσεις ιδιωτικότητας

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.