Ανακοίνωση για τη στοχοποίηση γυναίκας συναδέλφου και μέλους του ΣΚΑΕ image RAI Film Festival 19-29 March 2021

Καλωσήρθατε στο Ιστολόγιο του ΣΚΑΕ

Ρόδα μύλου πολύχρωμη

Το ιστολόγιο (blog) του ΣΚΑΕ φιλοδοξούμε να αποτελέσει το πρόπλασμα ενός ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού για την Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία, αλλά και γενικότερα για την κοινωνική σκέψη και έρευνα στην Ελλάδα.

Η σκέψη μας είναι να συντονίζεται από συντακτική επιτροπή μελών του Συλλόγου στην οποία θα μετέχει και ένα τουλάχιστον μέλος του ΔΣ. Η συντακτική επιτροπή θα στελεχώνεται από μέλη του Συλλόγου και η σύνθεσή της θα αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η επιτροπή θα συγκροτηθεί ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη μας και θα ανακοινωθεί και στην ιστοσελίδα.

Οι αναρτήσεις του ιστολογίου θα σχετίζονται με θέματα της επικαιρότητας με ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, αλλά και με εμπειρίες, σκέψεις και αφιερώματα συναδέλφων που εργάζονται σε διάφορα επαγγελματικά πεδία, όπως και με αφιερώματα ή θεματικές ενότητες σχετικές με την ανθρωπολογική θεωρία και ερευνητική πρακτική. Οι αναρτήσεις θα προτείνονται από τα μέλη του Συλλόγου και θα σχεδιάζονται και θα επιμελούνται από τη συντακτική επιτροπή.

Οι αναρτήσεις μπορούν να έχουν τη μορφή σημειωμάτων, ανακοινώσεων συνεδρίων, ολοκληρωμένων άρθρων ή και αποσπασμάτων/περιλήψεων ερευνητικών δεδομένων, όπως και φωτογραφικών ή πολυμεσικών άρθρων.

Ελπίζουμε το ιστολόγιο να αποτελέσει ένα μέσο για τη διεύρυνση και εμβάθυνση του ανθρωπολογικού προβληματισμού, καθώς και του επιστημονικού διαλόγου στο πεδίο της κοινωνικής έρευνας στην Ελλάδα.

2 comments